Comuna Aţel este amplasată în nord-estul judeţului Sibiu şi are în componenţă două sate, Aţel şi Dupuş.

Suprafaţa teritoriului administrativ al comunei Aţel este de 3902 ha din care intravilan 118 ha, iar extravilan 3784 ha. Cu această suprafaţă, comuna se încadrează în categoria comunelor mici, în cadrul judeţului Sibiu.Satul Aţel, amplasat în vestul teritoriului administrativ al comunei, este accesat prin drumul judeţean DJ 142F, din drumul naţional DN 14 (Sighişoara – Sibiu) care traversează teritoriul comunei în partea sa nordică.

Satul Dupuş, amplasat în partea estică a comunei, este accesat prin drumul comunal DC 22 care se desprinde din DJ 142F, la 1,5 km nord de satul Aţel.

Comuna Aţel are ca vecini:

  • la nord, comuna Alma;
  • la vest, comuna Brateiu;
  • la est, oraşul Dumbrăveni şi comuna Biertan;
  • la sud, comuna Biertan.

Cele două localităţi ale comunei sunt amplasate la 2,5 km (satul Aţel), respectiv 4,5 km (satul Dupuş) distanţă de DN 14 şi Gara Aţel, aceste două repere fiind importante în stabilirea relaţiilor în teritoriu ale comunei Aţel. Prin DN 14 şi linia 300 CFR, comuna Aţel are deschise relaţiile cu lumea.

În cadrul judeţului Sibiu relaţiile predominante sunt stabilite cu oraşul Mediaş (situat la 10 km de satul Aţel) şi apoi cu oraşul Dumbrăveni. Cu oraşul reşedinţă de judeţ, Sibiu, faţă de care Aţelul este situat la 70 km distantă, relaţiile sunt mai reduse, fiind determinate fie administrativ, fie determinate de nevoi legate de învăţământ, cultură, cult, sănătate, economie.

Deplasări frecvente în teritoriu se fac în special în oraşul Mediaş pentru: muncă, aprovizionare, desfacere, educaţie, sănătate, distracţie. Mult mai rare sunt deplasările la Dumbrăveni, Sighişoara sau Biertan, acestea fiind puncte de atracţie doar cu ocazia desfăşurării unor evenimente culturale speciale.

Primăria Comunei Ațel
CIF: 4406118
Ațel, Piaţa Regele Mihai I, nr. 388
CP: 557022 Ațel (Sibiu)
Tel: 0269 515 714

primaria_atel@yahoo.com